Winterbeurt voor uw tuinmachine!, maak nu een afspraak

nieuws winterbeurt tuinmachineHet is raadzaam om gedurende de winterperiode uw tuinmachines, gereedschappen, enz. een vakkundige onderhoudsbeurt te laten geven. De komende maanden zijn een uitstekende periode om uw machine een winterbeurt te laten geven bij Jochems Land en Tuinbouwmachines. Een telefoon of e-mail is al voldoende om uw machine te laten ophalen. Na de winterbeurt worden uw machine(s) weer in een perfecte staat bij u afgeleverd. Wij zijn rechtstreeks bereikbaar onder telefoonnummer: 06-25024681 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderhoud

Benzinecirkelmaaier v.a. € 79,50

 • machine reinigen
 • olie verversen
 • mes slijpen en balanceren
 • luchtfilter / bougie reinigen cq vernieuwen
 • machine geheel op werking controleren en afstellen.

Zitmaaier v.a. € 129,50

 • machine reinigen
 • olie verversen
 • messen slijpen en balanceren
 • luchtfilter / bougie reinigen cq vernieuwen
 • rem/koppeling controleren en afstellen
 • accu controleren en opladen
 • bandenspanning controleren
 • v-snaren controleren cq afstellen
 • machine geheel op werking controleren en afstellen.

Alle prijzen zijn zonder eventuele slijtdelen, zoals lagers, v-snaren, kabels, messen, enz. De genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Ook losse servicesetjes te koop voor de doe-het-zelver.

Uiteraard kunt u voor onderhoud van overige tuinmachines als robotmaaiers, bosmaaiers, kettingzagen, heggenscharen, tuinfrezen, enz. bij ons terecht.

Jochems Land- en Tuinbouwmachines
Ronald Jochems
06 - 250 24 681
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IJsbaanvegen

nieuws ijsbaan vegenJochems Land- en Tuinbouwmachines heeft afgelopen weekend (Zaterdag 10 en Zondag 11 Januari) op Kanaal Zuid voor IJsclub Lieren de ijsbaan klaar gemaakt en onderhouden met behulp van onze BCS tweewieltractor met veegbezem. Zodoende lag er een perfecte ijsbaan voor veel schaatsplezier.

Grasmaaien laten doen?, maak nu een afspraak

nieuws grasmaaien laten doenHet maaiseizoen loopt globaal van half maart tot oktober. Grasmaaien kunt u zelf doen of laten doen. Als u het laat doen hoeft u zelf geen grasmaaier aan te schaffen en kunt u de bespaarde tijd anders gebruiken. Wij kunnen het grasmaaien voor u verzorgen. Wij hebben diverse machines die wij daar voor kunnen gebruiken.

Geintereseerd?

Bel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ons voor de mogelijkheden.

Kleindierenshow "Midden Veluwe"

nieuws kleindierenshowIn de regio Apeldoorn wordt dit jaar voor de 10de keer de kleindierenshow "Midden Veluwe" georganiseerd door een samenwerkingsverband van 5 kleindieren verenigingen. De opzet van deze kleindierenshow is een combinatie van kleindieren (hoenders, knaagdieren, etc.) met daarbij gezellige marktkraampjes en diverse andere activiteiten. Ook wij van Jochems Land- en Tuinbouwmachines zijn daar vertegenwoordigd. Het evenement wordt gehouden in de 2500 m2 grote Oranjehal aan de Bentweideweg in Wenum Wiesel (ten noorden van Apeldoorn).

De Kleindierenshow is geopend:

 • Donderdag 10 oktober van 20.30 uur tot 22.00 uur;
 • Vrijdag 11 oktober van 13.00 uur tot 22.00 uur;
 • Zaterdag 12 oktober van 10,00 uur tot 16.30 uur.

John Deere

nieuws john deereWij zijn een fervent verzamelaar van alles wat met het merk  John Deere te maken heeft.
John Deere is de grootste producent van tractoren, landbouwmachines, bouwmachines en tuin en parkmachines ter wereld. Het bedrijf bestaat sedert 1837 en heeft zijn oorsprong in de Verenigde Staten.

Zoals al beschreven verzamelen wij alles wat met John Deere te maken heeft. Van tractoren tot en met folders. Een tractor in onze verzameling is de John Deere Lanz 100. Om in Europa meer vaste voet te krijgen kocht John Deere in 1956 de Duitse Lanz trekkerfabriek. Na deze overname werden eerst nog groene trekkers onder de naam John Deere Lanz geproduceerd, maar dat ging snel over. Wel ging men nog steeds uit van bestaande Amerikaanse ontwerpen. Een voorbeeld hiervan is de bij ons aanwezige John Deere Lanz 100.

Gegevens

Merk John Deere Lanz 100
Bouwjaar  1962
Type 100
Motor 2 cylinder watergekoeld
Vermogen 18 pk
Versnellingsbak 6 vooruit en 1 achteruit
Snelheden 1,5 - 19,6 km/h
Gewicht  1270 kg
Nieuwprijs Duitsland  1963: DM 7800,-

De John Deere Lanz 100 is geproduceerd van 1962 tot en met 1965. Het is vooral in Nederland een niet allerdaagse verschijning. De tractor was bedoeld voor de kleine "een tractor bedrijven". Andere typen binnen deze serie waren de 200, 300, 500 en de 700.

Heeft u nog wat van John Deere liggen en u wilt er vanaf, of u zoekt iets van John Deere (onderdelen tractoren), mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.